Projektjeink

A projekt az Interreg V-A Szlovákia- Magyarország Együttműködési program keretében SKHU/1801/1.1/022 kódszámmal XP Centres névvel került megvalósításra, mely a magyar- szlovák határ menti régiót érinti. Tiszabábolnán az Élményporta és Konferencia Központ kialakítására került sor. Az élményporta létrehozásával egy egyedülálló szolgáltatást szerettek volna megteremteni a környéken, illetve cél volt a helyi turizmus szezonalitásának csökkentése- a minél több vendégéjszakák számának növelése a szolgáltatások kialakításával. A falusi turizmus népszerűsítése mellett, lehetővé tették gyermektáborok megszervezését, így a kicsik is élvezhetik az itt eltöltött időt. Az itt található két épület több lehetőséget kínál: van egy 50 fős konferenciaterem, ami a kisebb konferenciák mellett csapatépítők, előadások, és akár oktatások helyszínéül is szolgálhat; a másik épületben wellness részleg várja a pihenni vágyókat. Az aktív pihenés szerelmeseinek ajánljuk a kerékpár-, kenu- és csónakbérléssel egybeköthető túrákat, azoknak, akik inkább nyugodtabban töltenék az idejüket, remek lehet a lovaskocsizás a falu környékén, de akár a madárrezervátum látogatás is. És ne felejtsük el a Tiszai Holt-ágat, hiszen a helyi szabadstrandot is meglátogathatjuk.

Élményporta nyílt Tiszabábolnán

Szélesíti és színesíti a turisztikai palettát a tiszabábolnai családi vállalkozás újabb eleme: az Élményporta és konferenciaközpont, amely az elmúlt hétvégén megnyitotta kapuit a látogatók, érdeklődők előtt. Az „Élményközpontok létrehozása a szlovák-magyar határmenti régiókban” című projekt keretében megvalósuló beruházás a környéken egyedülálló.

A két nemzeti park határán fekvő Tiszabábolnán az egyik fő irány a turizmusfejlesztés, ezért a település nagy gondot fordít a turisztikai befektetői környezet kialakítására – hangsúlyozta a Tisza menti település alpolgármestere az újabb létesítmény átadási ünnepségén. A Speciál BG 2016 Kft. által létesített, komplex szolgáltatást nyújtó, az élmények megsokszorozására alkalmas portát és konferenciaközpontot ugyanis a hétvégén – települési polgármesterek, vállalkozások, potenciális ügyfelek és partnerek jelenlétében átadták Tiszabábolnán. Szlovák partnerükkel, az Agrex Kft.-vel – amely szintén elsősorban a turizmus és vendéglátás területén tevékenykedik rozsnyói székhellyel – az a közös cél, hogy a helyi mellett a szlovák-magyar határmenti régió vonzerejét is növeljék. Ehhez pedig az SKHU XP centres kísérleti projekt keretein belül megvalósuló turisztikai szolgáltatások járulhatnak hozzá. Így például a kenu- vagy kerékpárbérlés, csapatépítő programok rendezésének lehetősége, sószoba, táncpajta vagy horgászhelyek kialakításával horgászási lehetőség. Arra számítanak, hogy ezzel mind szélesebb turisztikai érdeklődésű kör igényeit tudják kielégíteni. Az Interreg V-A SK-HU Együttműködési Program (www.skhu.eu) pályázata révén a határ túloldalán, Rozsnyón kerékpárkölcsönző épül, ezzel tovább növekszik a szolgáltatások színvonala, a komplexitás növelésével pedig lehetőség nyílik a turisztikai szezon kiszélesítésére is. A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap 335 665 EUR összegű támogatásával valósul meg és 2021. július végén zárul.

Kerékpárkölcsönző extra szolgáltatásokkal

Hamarosan elkészül Rozsnyón az a komplex szolgáltatást nyújtó kerékpárkölcsönző, amely egy Tiszabábolnával közös, az Interreg V-A SK-HU Együttműködési Program (www.skhu.eu) keretében valósul meg az „Élményközpontok létrehozása a szlovák-magyar határmenti régiókban” (Establishing experience centres in the Slovakian-Hungarian border regions) kísérleti projekt révén. A cél az, hogy a minőségi és komplex szolgáltatások bővülésével növekedjen a szlovák-magyar határmenti régió vonzereje, a két ország közötti turisztikai és egyéb területen való együttműködés.

A szlovákiai Rozsnyó Észak-Gömör legnagyobb és legjelentősebb városa. Tőle délre a Szlovák Karszt Nemzeti Parkhoz tartozó Szilicei-fennsík, északra vezető turista ösvényei pedig a Rozsnyói-hegység főgerincére vezetnek. A közelben számos turisztikai látványosság található, de híres és figyelemreméltó Bánya múzeuma is, geológiai, természetrajzi, bányászati és kohászati kiállításokkal. Ebben a környezetben építi meg az Agrex kft. azt a kerékpárkölcsönzőt, amely nem csak hagyományos illetve elektromos kerékpárok kölcsönzését teszi lehetővé, hanem frissítőpont is lehet a megfáradt turista számára – zuhanyzási lehetőséggel, étkezéssel. Ez utóbbit a helyszínen épített kemence segítségével is megszervezhetik. A létesítmény egyszerre kisebb csoportokat is ki tud majd szolgálni, hiszen vannak gyermekkerékpárok (5 db), felnőtt hagyományos (5-5) és felnőtt elektromos (4-4) kerékpárok is és nem utolsósorban kerékpárszállító trailerek (2), amelyek segítségével hosszabb kirándulás is megtervezhető. De gondoltak azokra is, akik egyedül vagy hiányos felszereleséssel érkeznek, mert további – egy autóra szerelhető kerékpártartó/szállító is kölcsönözhető. Partnerszervezetükkel a tiszabábolnai Speciál BG 2016 Kft.-vel, amely a közelmúltban már átadta turisztikai oktatóközpontját és az élményportát – az a szándékuk, hogy a két ország között népszerűsítsék a látnivalókat, növeljék az együttműködéseket és szélesítsék a turisztikai céllal érkezők rétegét. Az SKHU XP centres projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap 335 665 EUR összegű támogatásával valósul meg és 2021. július végén zárul.

Élményporta nyílik Tiszabábolnán

Élményporta és konferenciaközpont nyitja meg kapuit Tiszabábolnán az „Élményközpontok létrehozása a szlovák-magyar határmenti régiókban” kísérleti projekt zárásához közeledve. Az Interreg V-A SK-HU Együttműködési Program keretében megvalósuló beruházás átadására 2021. május 29-én kerül sor.

Települési polgármesterek, vállalkozások, potenciális ügyfelek és partnerek jelenlétében adják át Tiszabábolnán azt a komplex szolgáltatást nyújtó, az élmények fokozására alkalmas portát és konferenciaközpontot, amely a szlovák-magyar határmenti régió vonzerejét hivatott növelni. Az SKHU XP centres kísérleti projekt keretein belül megvalósuló beruházás ugyanis olyan turisztikai szolgáltatások révén válik vonzóbbá, mint pl. kenu- vagy kerékpárbérlés, csapatépítő programok rendezésének lehetősége, sószoba, táncpajta vagy horgászhelyek kialakításával horgászási lehetőség. Arra számítanak, hogy ezzel mind szélesebb turisztikai érdeklődésű kör igényeit tudják kielégíteni, hiszen az építtető Speciál BG 2016 Kft. vállalkozás célja az is, hogy szlovák partnerével az Agrex Kft.-vel – amely szintén elsősorban a turizmus és vendéglátás területén tevékenykedik rozsnyói székhellyel – közösen erősítsék a határmenti turisztikai kapcsolatokat. Az Interreg V-A SK-HU Együttműködési Program pályázata révén a határ túloldalán, Rozsnyón kerékpárkölcsönző épül, ezzel tovább növekszik a szolgáltatások színvonala, a komplexitás növelésével pedig lehetőség nyílik a turisztikai szezon kiszélesítésére is. A program az Európai Regionális Fejlesztési Alap 335 665 EUR összegű támogatásával valósul meg és 2021. július végén zárul.

Élményporta Tiszabábolnán és kerékpárkölcsönző extra szolgáltatásokkal Rozsnyón

Turisztikai oktatóközpont és élményporta nyitja meg kapuit hamarosan a látogatók előtt Tiszabábolnán és komplex szolgáltatást nyújtó kerékpárkölcsönző Rozsnyón. Az XP-centres kísérleti projekt az Interreg SK-HU Együttműködési Program keretében valósul meg 28 hónap alatt, 2021. 07.31-ig.

Tiszabábolnán komplex szolgáltatást nyújtó, az élmények fokozására alkalmas portát épít a Speciál BG 2016 Kft. Olyan turisztikai szolgáltatásokkal teszik vonzóbbá a kínálatot, mint pl. kenu- vagy kerékpárbérlés, csapatépítő programok rendezésének lehetősége, sószoba, táncpajta vagy horgászhelyek kialakításával horgászási lehetőség. A folyamatos fejlesztést annak érdekében teszik, hogy minél szélesebb turisztikai rétegeket tudjanak fogadni. A vállalkozás célja az is, hogy szlovák partnerével az Agrex kft.-vel – amely szintén elsősorban a turizmus és vendéglátás területén tevékenykedik rozsnyói székhellyel – közösen erősítsék a határmenti kapcsolatokat. Ez azt jelenti, hogy a határ túloldalán, a szlovákiai Rozsnyón is turisztikai beruházás épül: olyan kerékpárkölcsönző, amely nem csak hagyományos illetve elektromos kerékpárok kölcsönzését teszi lehetővé, hanem frissítőpont is lehet a megfáradt turista számára. Zuhanyzási lehetőséggel, étkezéssel. Ez utóbbit a helyszínen épített kemence segítségével szervezhetik majd meg. A pályázat révén a partnerek azt remélik, hogy turisztikai szolgáltatásaik színvonalának emelésével, komplexitásával alapot nyújtanak a további fejlődéshez, újabb szolgáltatások megjelenéséhez és lehetőség nyílik a turisztikai szezon kiszélesítésére is. Hosszú távon pedig növelhetik a szlovák-magyar határmenti régió vonzerejét.

 

Jelen cikk tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

www.skhu.eu